medijana žene

U čast Međunarodnog dana žena, Gradska opština Medijana je organizovala poseban prijem za žene koje se bave neobičnim zanimanjima i hobijima. Povodom ovog praznika, predsednik Gradske opštine Medijana, Nebojša Kocić, izrazio je iskreno poštovanje ženama koje hrabro preuzimaju dužnosti koje su nekada bile rezervisane isključivo za muškarce.

U prijateljskoj atmosferi, Kocić je pozdravio gošće i čestitao im praznik, ističući da ovaj dan predstavlja priliku za zahvalnost svim ženama na njihovom svakodnevnom doprinosu, radu, trudu, energiji, odgovornosti i posvećenosti. On je naglasio da su žene temelj porodice i društva, čineći ih boljim svojom ljubavlju i požrtvovanim radom.

Medijana žene

Foto: Gradska opština Medijana

Ovogodišnje gošće Gradske opštine Medijana bile su predstavnice Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, Sekcije za saobraćajne poslove Niš – Infrastrukture železnice Srbije, kompanije Nifon, vlasnica građevinske firme, žena koja vozi autobus, kao i dame s interesantnim hobijima poput mehanike, tetovaža i dizanja tegova.

Jedna od gošći bila je kapetan Jovana Maksimović, doktorka medicine iz Treće brigade Vojske Srbije, koja je istakla težinu ali i lepotu svog posla u muškom kolektivu. Pored toga, oficir Policijske stanice Medijana, Aleksandra Đokić, pohvalila je odličnu saradnju između Policijske ispostave Medijana i Gradske opštine Medijana.

Predstavnica vojnih i policijskih struktura, među gošćama su bile i Jelena Tanasković, otpravnica vozova železničke stanice Niš, koja je istakla da uživa u svakodnevnim izazovima vožnje autobusa i da putnici imaju veliko poverenje u ženu vozača. Tu je bila i Stana Branković, menadžer kontrolnog centra u firmi Nifon security, koja je govorila o odgovornosti i zanimljivosti svog posla.

Medijana žene

Foto: Gradska opština Medijana

Povodom praznika, predsednik Gradske opštine Medijana uručio je prigodne poklone gošćama, naglašavajući da bi pažnja prema lepšem polu trebalo da bude konstantna, ali da je Međunarodni dan žena posebna prilika da se istakne neophodnost većeg poštovanja njihovog rada. Ženama je upućena zahvalnost za hrabrost i pokazivanje da žene mogu obavljati sve vrste poslova sa istom strašću i sposobnošću kao i njihovi muški kolege.

Pročitajte i Inženjerka Sandra iz Niša jedna od najboljih mladih naučnica: “Mladima mora da se približi nauka kroz praktičan rad”.