Uređenje EI Niš

Grad Niš može već za mesec dana da uđe u prostor nekadašnje EI i da započne radove na njegovom oplemenjivanju kako bi isti dobio izgled industrijskog parka, a drugi korak bi bio da se urede saobraćajnice i saobraćajna signalizacija.

Kako bi se krenulo u uređenje prostora u krugu EI, neophodno je bilo da Vlada Srbije prebaci sve saobraćajnice u vlasništvo Gradu Nišu, što je i učinjeno, zaključak je sastanka koji je održan sa vlasnicima kompanija koje sada posluju na ovom prostoru sa Milenom Kovačević, v.d. pomoćnikom ministra unutrašnje i spoljne trgovine i predstavnicima Grada Niša, Regionalne privredne komore, Službe za katastar nepokretnosti i Elektrodistribucije.

Grad Niš EI

Foto: Grad Niš

Vladislav Marjanović, član radne grupe i gradski većnik zadužen za privredu koji je prisustvovao sastanku naglasio je da će se Grad Niš potruditi da u najkraćem roku pokaže prve rezultate rešavanja problema koji, mora se priznati, nije ni od juče ni lak.

Marjanović je dodao da Grad preuzima veliku obavezu i odgovornost i time pokazuje koliko je za grad važan ovaj svojevrsni industrijski park, jer će se na taj način podići njegova atraktivnost za strane investitore i konkurentnost.

Grad Niš EI

Foto: Grad Niš

U preduzećima koja posluju u okviru Elektronske industrije radi preko 5.000 radnika, a ministar trgovine Tomislav Momirović je prilikom posete Nišu i formiranja radne grupe naveo da je plan da se od te zone napravi moderan biznis hab.

Radna grupa za analizu i predlog mera za unapređenje poslovanja Elektronske industrije Niš – u stečaju je formirana od strane Vlade Srbije, a u nadležnosti je Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

Pročitajte i Vratite se u zlatno doba Elektronske industrije uz 400 eksponata u muzeju.