Povodom obeležavanja Svetskog dana vode, TOO Merošina u saradnji sa Udruženjem “Zdravlje i blagostanje” organizuje eko-turu ,,Zajedno za čistije Oblačinsko jezero” u subotu, 23. marta 2024. godine.

Oblačinsko jezero je najveće jezero u Dobriču i nalazi se nedaleko od Bilješke čuke (464 m), pored sela Oblačina. Približno je okruglog oblika prečnika oko 1 km, sa maksimalnom dubinom vode od 4,7 m. Sve vreme se vodom dopunjava i preko podzemnih izvora, kojih ima čak 90.


“Pozivamo vas da nam se pridružite u prolećnoj akciji čišćenja i da zajedno provedemo dan na prelepom jezeru. Organizatori obezbeđuju usluge vodiča, osveženje i opremu za čišćenje”, kažu u Turističkoj organizacija opštine Merošina.

  • PROGRAM EKO-TURE:
  • 9.30 Okupljanje kod starog restorana na Oblačinskom jezeru, preuzimanje opreme i priprema za čišćenje
  • 10.00 – 12.00 čišćenje obalnog područja jezera (čišćenje se sastoji u prikupljanju i sortiranju smeća)
  • 12.00 – 15.30 piknik, slobodno vreme, šetnja oko jezera i do Bilješke čuke po želji

Kako kažu organizatori, učešće je besplatno ali su zamolili zainteresovane građane i građanke da se prijave kako bi se obezbedila adekvatna oprema za sve.

Možete se prijaviti do 19. marta na sledeće brojeve telefona:
062/8033142 – Dušan
063/7865166 – Guljmira

Pročitajte i Pridružite se hiljadama ljudi koji posmatraju seobu ptica: “U Nišu izlet na Oblačinskom jezeru, u blizini Sokobanje na Bovanskom jezeru”.