Gimazijalka iz Niša, Una Dimitrijević, bavi se pevanjem odmalena, a nakon nastupa na čuvenom festivalu Sanremo u Italiji, dobila je ponudu da pohađa letnju školu na najprestižnijem univerzitetu na svetu Berkliju.

„Ja sam pevala u maju na Sanremu, pre toga sam dobila poziv 2019. godine pre korone, da nastupim, međutim, kako su svi nastupi bili otakazni to se nije desilo, a u međuvremnu, prešla sam starosnu granicu. Oni su me ipak pozvali da nastupim u revijalnom delu. Taj nastup je bio neverovatan , jer sam prvi put nastupila sa orkestrom“, rekla je Una za 24 sedam.

Ona je odabrala pesmu Jeniffer Hudson „And I Am Telling You Im Not Going“ koja je, kako kaže, bila veliki izazov za nju.

Foto: Privatna arhiva

„Ta pesma mi se jako dopala i želela sam da je odpevam na Sanremu. Pripremala sam se neko vreme i zaista je bila jedan izazov za mene, ali mislim da je na kraju bila dobra odluka, jer su reakcije žirija i publike bile više nego pozitivne“, rekla je Una.

Ona je dobitnica brojnih nagrada na festivalima na kojima je nastupala u Srbiji kao i inostranstvu. Letnja škola koju će pohađati ovog leta na Berkliju otvoriće joj mnoga vrata, a što je važnije dovešće svoju tehniku pevanja do veoma visoke granice.

„Ja volim pop muziku i to je neki pravac u kome želim da idem, ali sam pored toga i veliki ljubitelj džeza, soul muzike i drugih muzičkih pravaca. Kada se upišete na Berkli oni, pre svega, gledaju vaša interesovanja i neguju vaš talenat na način na koji ste vi zamislili. Pored pevanja postoje i časovi joge, uče se tehnike disanja i sve ono što je važno da bi se jedan glas negovao i razvijao“, rekla je  Una.

Ona pohađa gimnaziju Stevan Sremac u Nišu, njeni roditelji su pravnici, ali ona će nastaviti da se bavi muzikom i da svoj život gradi u tom pravcu.

„Sviram klavir i učim strane jezike, sada već dobro govorim engleski, španski i nemački. Htela bih da usavršim italijanski, a jedan od ciljeva mi je da nučim da sviram gitaru“, rekla je ova talentovana gimnazijalka.

Kako je dodala, imala je dosta ponuda da nastupa u Srbiji, ali je njen put krenuo u drugom pravcu. Opredelila se da nastupa na festivalima i da još uvek ne bude poznata široj publici.

Foto: Privatna arhiva

„Pozivali su me ponovo da nastupim u Pinkovim „Zvedicama“ ali mislim da u ovoj fazi želim da gradim karjeru na drugačiji način zato biram pre svega festivale i mesta gde moje pevanje može da napreduje“, rekla je Una.

Ona će u Americi boraviti od 9. jula do 14. avgusta koliko traje letnja škola i očekuje da će tamo upoznati mlade ljude koji imaju ista interesovanja kao ona i da će otkriti sav svoj potencijal.

Video: Privatna arhiva

Pročitajte i Besplatan obrok za trudnice u restoranu gimnazijalke iz Niša.