Besplatan obrok za trudnice

Gimnazijalka iz Niša Anđela Lečić rešila je da po bakinom receptu kuva jela koja je napravila dostupnim svima. Po simboličnoj ceni Nišlije mogu dobiti veliku porciju, a trudnice kompletan obrok sa desertom i pićem potpuno besplatno.

Humana 18-godišnja Anđela možda je i najmlađa vlasnica restorana. Kombinujući časove u školi sa obavezama ona već nakon dve nedelje od otvaranja restorana “Gurmanski raj”, ima pune ruke posla, ali i stalne mušterije.

“Živim u kući u kojoj sam učena da budem pre svega dobar čovek, da budem humana i to se odražava i na biznis i na hobi i kroz prijatelje tako da sam došla na ideju da samo budem inovativna i da radim ono što niko nije”, kaže Anđela Lečić.

Iako se Niš može pohvaliti dobrom hranom, do sada niko nije ponudio sveža i raznovrsna domaća kuvana jela za samo 200 dinara po porciji.

Besplatan obrok za trudnice
Foto: Maja Kostić

“Smatram da ne treba ograničavati ljude ni gramažom, a ni cenom jer hranu treba i mora svako imati. Pre neki dan došao je dečak i pitao me šta može da kupi za 50 dinara. Ja sam mu rekla da ne može ništa, ali da pričeka… Upakovala sam mu porciju hrane i salatu i on je otišao sa osmehom” priča nam ova mlada devojka.

Restoran radi od 7 do 21 sat, a sve što ostane posle 18 sati daju po simboličnim cenama.

“Sve je bolje nego da se hrana baca ili da se ljudima prodaje bajata”, kaže Anđela i dodaje da trudnice imaju poseban tretman.

Za njih je u ovom restoranu sve besplatno.

“Svaka trudnica koja dođe dobije sve što poželi. Sve im dajem, obrok, piće, slatko i slano, girckalice, sve..”, kazala je Anđela.

Humanim gestom ove mlade Nišlijke oduševljene su i Nišlije, ali i čitava Srbija, budući da se danima dele objave o njenom restoranu koji nudi besplatnu hranu za trudnice.

Pročitajte i Mlada, lepa i pametna: Nišlijka Venera među pet najlepših u Srbiji.