Film 33 anđela

Film “33 Anđela” predstavljen je u Trondhajmu nakon uspešne premijere u Oslu. Ekskluzivna projekcija pred Norveškim Crkvenim savetom okupila je istaknute goste iz muzejske i kulturne sfere, ostavljajući duboko emotivno iskustvo.

“Zahvaljujemo Norveškom Crkvenom savetu, posebno gospodinu Gunaru Hansenu, na podršci i prepoznavanju važnosti širenja poruke filma. Ova projekcija ne samo da je potvrdila snagu filma i dotakla srca publike, već je i pokrenula duboke razgovore o relevantnim temama”, rekao je direktor i producent filma Branko Dimović Dimeski.

Kako je dodao, film nastavlja ostavljati snažan utisak na publiku, jačajući pozitivne veze između srpske i norveške kulture.

“Projekcija u Trondhajmu predstavlja značajan korak u širenju uticaja ovog emotivnog ostvarenja i razvoju prijateljstva između dva naroda”, kaže Dimeski.

Film “33 Anđela” učestvovaće na međunarodnom festivalu BANEFF-STOKHOLM u Stokholmu od 19. do 22. decembra.

Film 33 anđela

Filmsku ekipu okupio je Branko Dimović Dimeski, direktor projekta ,,33 Anđela” i producent filma o stradanju srpske dece od strane ustaša u NDH i u logorima u Norveškoj za vreme Drugog svetskog rata.

U Norvešku je poslato preko 150 dece od kojih je više od 44 smrtno stradalo. Najmlađe među njima imalo je samo 11 godina.

Filmska ekipa ..33 Anđela” u produkciji DAN MEDIA, NORWAY u sastavu: Branko Dimović Dimeski – direktor i producent filma, Goran Vukčević– reditelj, Dejan Tršić – direktor fotografije, Milka Kajganić i Branko Dimović Dimeski – scenaristi, Johanes Solberg– narator i stručni konsultant, Knut Flovik Thoresen– isoričar, Đorđe Bojanić– istoričar/mediji, Aleksandar Dinčić – istoričar, Jelena Stojković – konsultant i mediji, Andrej Stojanović – muzika, Stella Thoresen – muzika.

Pročitajte i S terase Univerziteta u Nišu objavljen rat: Austrougarska smatra da je od danas u ratu sa Srbijom.