Turistička organizacija Bela PalankaDani Banice Turistička organizacija Bela Palanka

Foto: Turistička organizacija Bela Palanka

“Dani banice” održaće se od 11. do 13. avgusta u Beloj Palanci uz bogat kulturno umetnički program. Za tri dana trajanja manifestacije nastupiće bend Crvena jabuka, Željko Samrdžić i Dejan Petrović.

“Dani banice” se tradicionalno održavavaju u kompleksu parka Vrelo, ovu manifestaciju prosečno poseti oko 40.000 ljudi.

“Takmičarski deo manifestacije je drugog dana kada se takmičari nadmeću u pripremi najbolje banice. Takmičari su podeljeni po kategorijama i nadmeću se u pripremanju tradicionalne slane banice, tradicionalne slatke banice, banice od integralnog brašna i kreativne banice”, navode organizatori.

Foto: Turistička organizacija Bela Palanka

Pored glavnog programa biće održan i Sajam starih zanata, a svi zainteresovani mogu da se prijave počevši od 01.06.2023. u prostorijama TO Bela Palanka.

“Zainteresovani se mogu javiti i na broj telefona: 018/853-080 svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 časova. Prijava za učešće na Sajmu starih i umetničkih zanata vrši se u Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić“ svakog radnog dana od 7.00 do 15.00 časova ili na broj telefona 018/855-005″, kažu u Turističkoj organizaciji Bela Planka.

Organizatori manifestacija Dani banice i Sajma starih i umetničkih zanata su Turistička organizacija Bele Palanke i Narodna biblioteka “Vuk Karadžić“, pokrovitelji Ministarstvo turizma i omladine RS i Opština Bela Palanka.

Pročitajte i Najstariji hrast na Balkanu živi u Srbiji.