Transplatacija bubrega u Nišu

Foto: Facebook Dragan Milić

Na klinici za kardiohirurgiju UKC Niš uradjena je prošle nedelje i treća po redu transplantacija bubrega u ovoj godini. Majka Zlatica donirala je bubreg ćerki Violeti koja više neće ići na dijalizu već će imati potpuno normalan život.

“Cela ova izuzetno teška i zahtevna procedura protekla je besprekorno i bez ijednog incidenta. Čast je i zadovoljstvo raditi i predvoditi sve ove ljude koji pokazuju izuzetnu i stručnost i posvećenost. Ponosan na nas UKC Niš i srećan što je Violeta zahvaljujući svojoj majci dobila šansu za nov život koji više neće biti vezan za bolesničku postelju”, rekao je  direktor ove klinike dr Dragan Milić.

U samoj intervenciji ali i postoperativnom toku učestvovao je tim od oko 40 ljudi: urološku ekipu predvodili su dr Pejić i dr Dinić, vaskularnu ekipu dr Ilić, nefrolosku ekipu dr Branka Mitić i dr Goran Paunović, anesteziološku ekipu predvodili su dr Stevanović, dr Golubović i dr Popović, laboratorijske analize radio je i tumačio tim dr Milana Lazarevića, kontrolne ultrazvučne preglede radila je dr Maja Jocić, ekipu u operacionoj sali predvodili su sestra Ruzica Milosavljević i VMT Radovan Dramicanin, ekipu u intenzivnoj nezi predvodila je sestra Ana Milenković, dok je celokupnu brigu o neophodnom potrošnom materijalu i lekovima vodila dr Jasmina Ercević.

Još mnogo ljudi čeka na transplantaciju kao spasonosnom rešenju za njihove životne probleme. Podržimo svi zajedno te ljude i program transplantacije u našoj zemlji.

Pročitajte i Niški hirurzi odlučili da besplatno rade vikendom kako bi smanjili liste čekanja.