Na Međunarodnom takmičenju solo pevača “Vera Kovač Vitkai” Anđela Jovanović iz Negotina osvojila je prvo mesto. Anđela se bavi pevanjem od detinjstva, učenica je četvrtog razreda Umetničke škole “Stevan Mokranjac” , kako kaže, muzika je njen život i san joj je da postane operska pevačica.

“Bilo je jako lepo iskustvo nastupiti na tako prestižnom takmičenju.  U žiriju su bili profesori  sa Akademije umetnosti u Novom Sadu  i novosadske muzičke škole Isidor Bajić.  Nastupila sam sa dve kompozicije na italijanskom i nemačkom jeziku. Jednu je komponovao Štraus , drugu Hendl. U mojoj kategoriji bilo je 35-oro takmičara iz Srbije i inostranstva”, rekla je Anđela za SE serbianews.

Anđela Jovanović iz Negotina
Foto: Privatna arhiva ustupljena na korišćenje; ” Anđela Jovanović iz Negotina

Njena velika želja je da postane operska pevačica kako bi spojila svoje dve velike ljubavi glumu i muziku.

“Još kao mala obožavala sam da glumim, nastupam, pevam. To je i sada moj život , volim kalsičnu muziku, ali isto tako pevam i etno, narodnu i pop muziku. Svoju karjeru bih da gradim u sveri klasične muzike“, kazala je Anđela.

Ona dodaje, da je Negotin mali grad, ali da pruža dovoljno mogućnosti mladim umetnicima.

“Sa obzirom na to da je Mokranjac iz Negotina, ovaj grad je iznedrio mnogo talenata. Imamo festival “Mokranjčevi dani” i na taj način čuvamo našu tradiciju i klasičnu muziku. Ja sam na festivalu često nastupala i to mnogo znači za dalji umetnički razvoj”, rekla je Anđela.

Planira da nastavi dalje školovanje i upiše Akademiju umetnosti u nekom od gradova u Srbiji.

Anđela Jovanović iz Negotina
Foto: Privatna arhiva ustupljena na korišćenje; ” Anđela Jovanović iz Negotina

“Još uvek ne znam u kom gradu, ali moguće je da ću konkurisati na više mesta. Muzika će uvek biti veliki i značajan deo mog života i ako se time čak ne bavim profesionalno, biće moj hobi”, istakla je Anđela.

Pročitajte i Bračni par Saša i Neda iz Negotina proizvode najskuplji začin na svetu- šafran.