Povodom Dana varošice Grdelice Dom kulture je podelio nagrade učenicima koji su učestvovali na tradicionalnom trinaestom po redu likovno – literarnom konkursu na temu “Jedan stari zanat”.

“Cilj Doma kulture bio je da motiviše učenike da pišu o nekim starim, zaboravljenim zanatima, ali i o nekim zanatima koji su im bliski i iz neposrednog okruženja (zanatima njihovih baka i deka)”, rekao je direktor Doma kulture u Grdelici Marko Trivunić.

Na likovni konkurs se odazvalo 100 učenika iz osnovnih škola iz Knjaževca, Niša i Grdelice, sa područnim odeljenjem iz Kozara i Oraovice.

Foto: Dom kulture u Grdelici

Na literarni konkurs prijavljeno je 25 radova iz pomenutih škola.

Ove godine podeljene su zahvalnice učiteljima i njihovim odeljenjima u znak zahvalnosti za nesebično angažovanje, saradnju i podršku pri realizaciji konkursa. U svakom odeljenju nagrađena su po tri rada (prvo, drugo i treće mesto).

Podeljeno je 50 knjiga, sa ciljem da kod učenika pokrenemo takmičarski duh i da deci pokažemo da umesto gledanja televizije ili provođenja vremena na pametnom telefonu, pokušaju da u knjizi pronađu najboljeg prijatelja, koji ništa ne zahteva, a pruža mnogo radosti.