Tri studentkinje studijskog područja Prehrambena tehnologija i bezbednost hrane, Kristina Cvetković, Jelena Stojković i Katarina Mitrović, su na nacionalnom takmičenju Ecotrophelia, uspešno predstavile svoj ekoinovativan prehrambeni proizvod Cinderella: vegan slatki namaz na bazi bundeve, bez veštačkih boja i zaslađivača, bogat vlaknima i proteinima, sa dodatkom praha nane.

“Slatki namaz Cinderella je pravo osveženje među prehrambenim proizvodima, jer predstavlja neobičnu kombinaciju ukusa koja ima višestruki pozitivan efekat na zdravlje”, navodi se na sajtu Tehnološkog fakulteta u Leskovcu.

Foto: Tehnološki fakultet u Leskovcu

Tokom procesa izrade proizvoda studentkinje su naučile kako se piše projekat tehnološkog procesa i imale priliku da prisustvuju radionicama i obukama koje su držali eminenti stručnjaci sa Fakulteta organizacionih nauka, kompanja Dr Oetker i Desing.

Mentorsku podršku, kao i više godina unazad, pružile su im prof. dr Ivana Karabegović, prof dr Bojana Danilović i dr Sandra Stamenković Stojanović, sa katedre za Prehrambeno-biotehnološke nauke, Tehnološkog fakulteta u Leskovcu. Čedomir Dimić, doktorant studijskog područja dizjan tekstila i odeće dao je svoj doprinos kroz fenomenalan dizajn etikete i logoa proizvoda.

Pročitajte i Mlada umetnica Danica iz Niša od 20 kilograma elektronskog otpada napravila “sliku”.