Foto: https://pixabay.com/

Svetska organizacija za zaštitu prirode i ove godine organizuje akciju “Sat za našu planetu”. Oni su pozvali i građane Niša da u subotu 25. marta od 20: 30 do 21:30 ugase svetla i time ukažu na značaj očuvanja životne sredine.

Već 16 godina WWF organizuje kampanju posvećenu planeti Zemlji sa ciljem da ujedine svet u nameri da sačuvaju prirodu. Ove godine, Srbija će biti među 180 zemalja koje će, kako kažu iz WWF, pokazati da im je stalo do planete i da su svesni koliko je napora potrebno da se što pre stane na put klimatskim promenama, gubljenju biodiverziteta i opstanku svih živih vrsta. Oni pozivaju sve građane simboličnim gestom daju “mali” doprinos akciji.

Pozvali su i predstavnike gradskih vlasti širom Srbije da isključe javnu rasvetu na prepoznatljivim javnim mestima i tako podrže kampanju “Sat za planetu Zemlju”.

“Naša vizija je uvek bila da stvorimo pozitivne uticaje na životnu sredinu koristeći moć koju ima većina. U ovim grubim vremenima, Sat za planetu Zemlju 2023. nudi još jedan trenutak za solidarnost i priliku da brinemo jedni o drugima, ali i domu koji delimo. Priroda je neophodna za izgradnju sigurnijeg, otpornijeg i održivijeg sveta za sve – sveta u kome svi napreduju i žive u skladu jedni sa drugima. 25. marta se priključi Satu za planetu Zemlju i budi i ti deo najvećeg volonterskog ekološkog pokreta na svetu”, navode organizatori.

Pročitajte i Stara planina: Oaza netaknute prirode.