EU info mreža organizuje radionice kreativnog pisanja “Osnaži me mislima” namenjene deci uzrasta od 12 do 14 godina.

EU info mreža organizuje radionice kreativnog pisanja “Osnaži me mislima” namenjene deci uzrasta od 12 do 14 godina. Radionice će se održati u petak, 22. marta u 17 časova i 23. marta u 10 časova, za istu grupu dece, u Dečijoj biblioteci (Odeljenje knjige za decu) na adresi Sinđelićev trg br. 2.

Radionicu će voditi Aleksandra Vićentijević koja će pomoći deci da spoznaju lične strahove uz pomoć književnog dela, te da, putem empatije s glavnim junakom slikovnice, dođu do načina za rešavanje sopstvenih problema. Pisanje, kao stvaralački čin, predstavljao bi oslobađanje kroz – umetnički izraz.

Osvešćivanje strahova i suočavanje sa njima, do čega će se, u otvorenom razgovoru doći, po rečima psihologa, najbolji je put za prevazilaženje istih. Kompletno oslobađanje od strahova realizovaće se kroz stvaralački proces – pisanje priče. Deci će, putem šablona i usmenog pojašnjenja istih, biti predočen način pisanja književne priče. Svako dete će, uz nadzor mentora, napisati priču o sopstvenim strahovima i načinima njihovog prevazilaženja.

Kroz ovaj metod rada oni izražavaju svoje misli, osećanja i emocionalno stanje, a samim tim uče kako da prevaziđu probleme i poteškoće.

Nakon završene priče, svako dete bi dobilo svoju knjigu, odnosno priču sadržanu u knjizi.

Odštampani šabloni i radni materijal su obezbeđeni od strane organizatora. Po okončanju radionica, deca su u obavezi da napisanu priču predaju moderatorki radi daljeg protokola.

Predviđeno trajanje jedne radionice je 90 minuta. Nakon dve završene radionice, deca/tinejdžeri će imati 4 onlajn časa kako bi završili svoju knjigu.

Učešće je besplatno za sve zainteresovane uz prethodnu prijavu preko mejl adrese info@euinfo.rs.

Radionice su završene u Beogradu i Novom Sadu, a nakon Niša iste aktivnosti biće održane i u Subotici, Kragujevcu i Pirotu. Po završetku svih radionica, svi pisani radovi biće objavljeni u publikaciji pod nazivom “Osnaži me mislima”, gde će svako dete koje je učestvovalo u radionici imati priliku da pronađe svoj rad.