Foto: Matica srpska

Asistentkinja na Elektronskom fakultetu sa Katedre za računarsvto, Marija Milošević, dobitnik je treće nagrade Matice srpske za master rad “Projektovanje i implementacija sistema za detekciju napada zasnovanog na dubokom učenju”.

U Svečanoj sali Matice srpske dodeljena je “Pupinova nagrada Matice srpske” za studentske radove iz tehničkih i prirodnomatematičkih disciplina kojima se bavio Mihajlo Pupin.

Pupinova nagrada Matice srpske dodeljuje se od 1996. godine u intervalu od tri godine iz Fonda Mihajla Pupina i sredstava Matice srpske, a za diplomske, master i druge naučne radove studenata redovnih i doktorskih studija u prethodnom trogodišnjem periodu“, navodi se na sajtu Elektronskog faklteta u Nišu.

Asistentkinja na Elektronskom fakultetu sa Katedre za računarsvto, Marija Milošević, našla se u grupi dobitnika treće nagrade. Treću nagradu ravnopravno su dobili Milica Banović, za master rad “Proračun lokalne raspodele snage gubitaka u magnetnom kolu IPMSM-a primenom FEA”; Marija Milošević, za master rad “Projektovanje i implementacija sistema za detekciju napada zasnovanog na dubokom učenju”; Milica Stevanović, za master rad “Sinteza i in silico testiranje 10-alkoksi estranskih derivata” i Novak Stanojević, za diplomski rad “Modelovanje elektronske strukture i optičkih osobina BaSnO3/BaO kvantnih jama”.

Pročitajte i Nišlijka Iva Petrović prva na svetskoj rang listi u tekvondou (VIDEO).