Lokalna fondacija Niš (LFN) u saradnji sa Klinikom za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog Kliničkog centra Niš, pokreće kampanju prikupljanja sredstava za kupovinu do 200 posteljina i do 200 spavaćica za trudnice.

“Postati roditelj je jedan od najlepših osećaja na svetu, ali put do toga nije baš ugodan. Zato, pomozimo da se buduće mame osećaju ugodnije dok su u porodilištu!”, poručuju iz LFN-a.

Kampanja traje mesec dana, 08. maj – 08. jun 2023. godine, a potrebno je prikupiti milion dinara. Novac prikupljen od donacije iskoristiće se za kupovinu do 200 posteljina (jastučnice i presvlake za krevete) i do 200 spavaćica za trudnice. Donacije možete uplatiti na račun fondacije: 340-11032644-47, a svrha uplate: ZA BUDUĆE MAME. 

“Svaka trudnica koja dođe na porođaj za porodilište dobija spavaćicu, nakon porođaja ona se menja drugom kada porodilja ide na Odeljenje. U toku hospitalizacije kada se uprlja spavaćica mora da se promeni. To znači da najmanje tri spavaćice pacijentkinja koristi u toku kraćeg boravka na Klinici. Kada se radi o carskom rezu onda je to najčešće jedna više. Isto je i sa posteljinama, nakon porođaja dolazi do prljanja posteljine koja naravno mora da se zameni. Zbog velike frekvencije i upotrebe kako spavaćica tako i posteljina, životni vek im je mnogo kraći. Nabavka istih nije uvek moguća iz mnogo razloga, tako da je ovo nekada jedini način da obezbedimo neophodno za naše pacijentkinje i tako održimo odgovarajući nivo i udobnosti i higijene”, objašnjava direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Dejan Mitić.

Zbog toga je ova kampanja posebno važna i verujemo da će građani prepoznati potrebu da zajedno pomognemo i pokažemo koliko brinemo o svojoj zajednici.

Pročitajte i Niški hirurzi odlučili da besplatno rade vikendom kako bi smanjili liste čekanja.