Od petka 04. avgusta do nedelje 06. avgusta održaće se „69. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije u skokovima na cilj“. Organizator padobranskog takmičenja je Vazduhoplovni savez Srbije, a neposredni organizator i domaćin je padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „ARHISTRATIG“ i PK „Grunf“ iz Niša.

“Ovo takmičenje će biti prilika da se izaberu reprezentativci Srbije u skoku na cilj, za naredno Svetsko i Evropsko prvenstvo u klasičnim padobranskim disciplinama”, kazali su organizatori.

Pokrovitelji takmičenja su: Grad Niš, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Generalštab Vojske Srbije, Komanda kopnene vojske i Komanda 63. padobranske brigade.

Padobranski skokovi na cilj će se održati na terenu JKP Naissus u krugu vodovoda, 300 metara istočno od arheološkog nalazišta Medijana prema Brzom Brodu.

Ulaz na teren doskočišta na cilj za publiku i takmičare je iz Brzog Broda na uglu ulica Ljubomira Nedeljkovića i Mediana tri.

“Svi takmičari padobranci su dobrodošli na takmičenje sa odgovarajućom dokumentacijom. Dokumentacija za takmičare: Dozvola padobranca, takmičarska dozvola Vazduhoplovnog saveza Srbije (samo za takmičare u konkurenciji padobranskog prvenstva Srbije), padobranska knjižica, vozačka dozvola i lična karta”, ističu oni.

Na takmičenju će učestvovati sledeće padobranske ekipe:

  1. Padobranska ekipa Vojske Srbije Nebeske Vidre I
  2. Padobranska ekipa Vojske Srbije Nebeske Vidre II
  3. Aero klub „Vazduhoplovci Niša“ – Niš
  4. Aero sportsko udruženje Jagodina 1938
  5. Aero klub „Naša Krila 1“ – Paraćin
  6. „Skajdajv“ Banja Luka
  7. Aero klub „Onogošt“ – Nikšić
  8. Padobranski klub veterana 63. padobranske brigade „ARHISTRATIG“
  9. MIKS-1 (MUP Republike Srbije, Aero-klub „Sinj“, Aero-klub „Tuzla“ i „Naša Krila II“) i
  10. Aero klub „Kumanovo“ – Kumanovo.

Pročitajte i Jelašnička klisura – gde ponori dozivaju vrhove.