Olga Odanović

Glumica Olga Odanović proglašena je, glasovima publike, za najbolju glumicu prve večeri festivala “Filmski susreti” u Nišu. Film u kome Olga Odanović igra zapaženu ulogu “Leto kada sam naučila da letim” otvorio je festival.

Film će od naredne godine moći da se vidi u desetak evropskih zemalja, a počeo je da se prikazuje i u bisokopima širom Hrvatske.

Jedan od producenata Milan Stojanović kazao je da ovaj film govori univerzalni jezik i da je razumljiv svuda u svetu te da oni film nisu radili samo za domaću publiku već za mnogo širu publiku koja isto tako može da uživa u ovom zanimljivom ostvarenju.

“Film je pravljen kao Jugoslovenski film i priča o devojčici iz Beograda koja se nađe na Hvaru već povezuje dve zemlje Hrvatsku i Srbiju. Ovo je univerzalna priča i razumljiva je svuda u svetu, na proleće će distribucija krenuti u desetak evropskih zemalja , početkom sledeće godine će publika širom Evrope i sveta moći da vidi ovaj film”, rekao je Stojanović.

Leto kada sam naučila da letim
Foto: M.K.

Glumica Nađa Mazalica, koja igra najbolju drugaricu glavne junakinje filma, kazala je da su imali odličnu saradnju sa iskusnijim glumcima, ali da su največu podršku imali od Olge Odanović.

“Mnogo smo učile od iskusnijih glumaca, Raša (Raša Andrić, reditelj filma) je imao mnogo razumevanja za nas i nije bilo lako raditi sa nama. Dosta smo bili nestrpljivi, ali je i Olga bila tu za nas. Obožavali smo je, učili smo od nje, voleli smo da je gledamo kako radi”, rekla je Nađa u Nišu.

Producent Maja Stojanović istakla je da su dugo imali želju da rade film za decu ili porodični film.

“Mi smo dugo imali želju da radimo nešto za decu i tražili smo inspiraciju i pronašli je u knjigama Jasminke Petrović, ali mislim da ima puno knjiga za decu koje su divno napisane i mislim da producenti i reditelji koji žele da rade ovako nešto mogu da pronađu inspiraciju i da bude više ovakvih filmova”, rekla je Stojanović.

Pročitajte i Počeli “Filmski susreti” u Nišu: Slavku Štimcu uručena nagrada za životno delo.