Foto: GO Medijana

U suorganizaciji Gradske opštine Medijana, u parku Sveti Sava, u prisustvu mnogobrojnih gostiju iz cele Srbije, učesnika i takmičara, održana je “16. Olimpijada sporta, zdravlja, kulture i ekologije trećeg doba Niš – 2023.”

Olimpijadu je nakon dočeka, svečanog defilea i postrojavanja ekipa učesnika, svečano otvorio ministar za brigu o selu, Milan Krkobabić i tom prilikom, obišao štandove i aktivnosti olimpijade.

Učesnici ovogodišnje Olimpijade, predstavnici su gradskih i opštinskih organizacija i udruženja penzionera Srbije, sa preko 60 ekipa i preko 1.000 učesnika iz Borskog, Zaječarskog, Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog, Pomoravskog, Šumadijskog, Moravičkog, Zlatiborskog, Južnobačkog i Kosovsko – metohijskog okruga.

Foto: GO Medijana

Učesnici, kao i brojni gosti i sugrađani, uživali su u zabavnom programu i kulturnom delu manifestacije, izložbi slika, domaćoj radinosti i narodnim rukotvorinama.

U okviru ovog događaja, održan je i Bazar zdravlja u saradnji sa Domom zdravlja u Nišu, koji je po drugi put organizovan u Svetosavskom parku, uz podršku GO Medijana.

Program ove tradicionalne manifestacije, nastavljen je uz obilazak znamenitosti Grada Niša.

Gradska opština Medijana, podržava ovakve i slične manifestacije, koje promovišu ne samo zdravlje, kulturu, zaštitu životne sredine, već i aktivnu i kreativnu starost, kojom se stvara ambijent za ravnopravno učešće u životu zajednice, bez diskriminacije na osnovu godina.

Foto: GO Medijana

Olimpijada sporta trećeg doba u osnovi nosi obeležje kulture umešnosti življenja u starosti. Duhovno i fizičko kretanje, kao nerazdvojni deo olimpijskog nasleđa, najbolji su lek za uspešan i dostojanstven život čoveka, usklađen sa unutrašnjim i spoljašnjim svetom.

Pročitajte i Međunarodni festival “Teatar na raskršću” od 4. do 10. septembra u Nišu.