Foto: Privatna arhiva

Sedamnaestogodišnja Marija Zdravković iz Niša ove godine će se takmičiti za titulu Miss Environment Serbia. Ona se modelinogom bavi od detinjstva, prvi kasting je uspešno prošla sa šest godina, a sada sa 17 godina, po prvi put učestvuje u jednom velikom takmičenju.

“Učestvovala sam na revijama u Nišu, a jedna od njih je bila humanitarna revija “Let’s runaway”. Volela bih da pobedim jer volim ovaj posao i smatram da bih mogla da pozitivno utičem na mlade ljude i njihov odnos sa okolinom”, kaže Marija.

Foto: Privatna arhiva

Ona je istakla da je ovo takmičenje posvećeno promociji i načinima kako da se očuva životna sredina i smatra da bi trebalo da njeni vršnjaci imaju više interesovanja po ovom pitanju.

“Glavna uloga ovog takmičenja i nas učesnica jeste da skrenemo ljudima pažnju na prirodu i očuvanje planete, a ja cu se potruditi da to uradim na najbolji način. Lepotom do uspeha”, poručuje Marija.

Miss Environment Serbia 2023/2024 je druga sezona ovog takmičenja u Srbiji. U finale se plasiralo 12 takmičarki koje će se tokom 90 dana boriti za prestižnu titulu, a prve tri će se plasirati za Miss Beauty Balkan 2024. godine.

Foto: Privatna arhiva

Takmičenje će zasnivati na aktivnostima devojki u oblasti zaštite životne sredine, ali i drugim oblastima u kojima devojke osim dobrog izgleda, trebaju da pokažu i društveni aktivizam i da pokažu da su buduće mlade liderke.

Pročitajte i Spektakl godine u Nišu: “Finale Miss Environment Serbia 2023. /2024.”