Niška ekipa osvojila je prvo mesto u futsalu za gluve i nagluve na Prvenstvu Srbije time je dobila pravo da učestvuje u Ligi šampiona koja se održava u Švedskoj, međutim oni nemaju dovoljno novca da odu na takmičenje, a potrebno im je oko 16.000 evra.

Trener Husein Nazifi rekao je da se ekipa nada da će skupiti novac za odlazak u Geteborg i da će pokušati da pronađe sponozore koji bi mogli da pomognu.

“Njima to mnogo znači, od kada smo dobili poziv svakoga dana me pitaju da li ćemo uspeti da odemo i da se takmičimo. Imamo sjajnu ekipu što su momci i dokazali na Prvenstvu Srbije. Oni zaista zaslužuju da se oprobaju na jednom takvom takmičenju kao što je Liga šampiona”, rekao je Husein za SE serbianews.

Foto: Husein Nazifi; Godine 2015. igrali su Ligu šampiona u Španiji

Kako je istakao, ovo nije prvi put da se suočavaju sa istim problemom. Kada su 2015. godine igrali Ligu šampiona u Španiji bilo je problema sa finansijama, nisu znali da li će uspeti da odu na takmičenje do poslednjeg trenutka, a uspeli su da odu kombijem i putovali skoro tri dana.

“Treniramo i takmičimo se u jako skromnim uslovima u odnosu na ostale ekipe koje učestvuju u Ligi šampiona, ali želimo da damo sve od sebe i da ovi momci pokažu sav svoj talenat”, rekao je Husein.

Momci koji treniraju u Klubu “Nišava” imaju u poresku od 24 do 27 godina , a Liga šampiona se održava od 13. do 18. februara 2023. godine u  Geteborgu.

Ukoliko neko može da pomogne može se javiti treneru Huseinu Nazifi na broj telefona 065  45 69 145.

Pročitajte i Paraolimpijac Nemanja Tadić: Uslovi za mlade sportiste u Nišu jako loši.

Rad medija SE serbianews podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.