Foto: Privatna arhiva

Bronzana statua “Budućnost”, poznata kao medicinski Oskar, sada ponosno krasi ruke istaknute niške doktorke i docentkinje Maje Živković. Njen doprinos oblasti oftalmologije prepoznat je kao najbolji, što je ozvaničeno proglašenjem na svečanosti MEDIS AWARDS u Ljubljani, održanoj u Narodnoj galeriji Slovenije.

Doktorka Živković zahvalila je na priznanju ističući važnost bavljenja naukom u medicinskom radu. Nagrada MEDIS postaje izuzetno cenjeno medicinsko priznanje u ovom delu Evrope, prepoznajući vrhunske lekare. Tokom proglašenja najboljih, doktorka je istakla obavezu i motivaciju koju ova nagrada nosi.

MEDIS AWARDS se dodeljuje godišnje za izuzetna istraživačka dostignuća u devet medicinskih oblasti u devet zemalja centralne i jugoistočne Evrope. Njen rad u oblasti oftalmologije, posebno usmeren na lečenje bolesti žute mrlje, prepoznat je kao vrhunski. Ova nagrada potvrđuje njen doprinos razvoju medicinske nauke i inovacija.

Docentkinja Živković naglasila je važnost očuvanja vida i primene savremenih terapijskih pristupa u lečenju. Njeno posvećenje inovacijama i želja da region bude u korak sa svetskim trendovima u oftalmologiji ističu je kao lidera u struci. Nagrada MEDIS AWARDS pridružila se nizu priznanja koja doktorka Živković ima u svojoj impresivnoj karijeri, ističući je kao vrhunsku stručnjakinju u oblasti oftalmologije.

Pročitajte i Nišlijka poreklom iz Palestine najmlađa doktorka u istoriji niškog Medicinskog fakulteta: “Za uspeh je bitno odabrati posao koji volimo”.