Nišville jazz festival

Internacionalni žiri u sastavu pozorišnih kritičara, Mikael From (Švedska), Aleksandra Glovacki i Ana Tasić (Srbija), nakon odgledanih sedam predstava, doneo je odluku da nagrada za najbolju predstavu ode u ruke hrvatskoj trupi Cirkorama.

1. Nagrada za najbolje korišćenu muziku dodeljuje se predstavi „Don’t Fuss“ mađarske kompanije Gobi Dance, zbog postignutog potpunog jedinstva pokreta i muzike, koje se gradi kroz antagonizam i harmoniju, uz specifičan šarm igre.

Foto: Nišvil

2. Nagrada za najbolju predstavu u celini dodeljuje se predstavi „Zodiac-krug malih životinja“ hrvatske trupe Cirkorama, zbog čistog, preciznog scenskog jezika, oslonjenog na promišljen pokret, muziku i pročišćen vizuelni izraz, kojima se izražava večito kruženje kosmičke energije.

3. Specijalna nagrada se dodeljuje Veri Jovanović, glumici Plavog pozorišta, za ulogu u predstavi „Duša Antigone“. Imajući zadatak da prevede na znakovni jezik replike svih likova, ona je u isto vreme glumački sugestivno i verodostojno uobličila svaki od tih likova.

Pročitajte i DUBIOZA KOLEKTIV na otvaranju Nišvila!