bajkeri

Drugi po redu “Bike rock fest” održaće se predstojećeg vikenda (3-5 juna). Ove godine festival se održava kao zvanična manifestacija u sklopu gradske slave sv. Car Konstantin. Očekuje se da oko hiljadu bajkera defiluje niškim ulicama.

Festival se održava u organizaciji “MK Sinovi Juga”, a organizatori poručuju da će ovaj festival nadmašiti očekivanja predhodnog festivala.

Foto: Privatna arhiva

“Prošle godine je bilo oko hiljadu motora i ove godine očekujemo sličan broj. Dolaze nam bajkeri iz Bosne, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Mađarske i drugih država. Okupljanje zvanično počinje u petak u 12 sati pored Vrežinskog bazena”, rekao je predsednik “MK Sinovi Juga” Vojkan Stojančić za SE serbianews.

Nakon okupljanja oko 16 sati je besplatna podela ručka pristiglim bajkerima, a između 18 i 19 sati kreće prva svirka. Prvo veče festivala nastupiće grupa “GEN 678” iz Niša, “New Deal” iz Bora i “Riff Band” iz Ćićevca. Planirano je da se muzički deo završi oko 2 sata posle ponoći.

Foto: Privatna arhiva

Za subotu je predviđen defile bajkera niškim ulicama u 18 sati, oni će proći Bulevarom Nemanjića, Vizantijskim bulevarom i drugim većim ulicama u gradu.

“U sklopu programa biće i takmičenje u sporom voženju motora, bacanju gume, ispijanju piva na vrlo zanimljiv način”, rekao je Stojančić.

U subotu muzički program kreće nakon defileja bajkera gradom. Druge večeri festivala nastupiće bend “Noćni putnici ” iz Beograda , “Penthouse bend” iz Niša, “Sarkazam” iz Niša.

Organizatori su pozvale sve da ne propuste ovaj jedinstveni festival u Nišu. Pogledajte i kako je sve izgledalo predhodne godine.