Foto: Dom zdravlja Niš


U Ruskom centru u Beogradu , u ponedeljak, 2. oktobra, održana je dodela priznanja „Milosrdna sestra Darja Korobkina“ za najbolju medicinsku sestru – tehničara iz primarne, sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite, a medicinska sestra Živoslava Tasić iz Doma zdravlja u Nišu dobitnica je ove nagrade.

“Medicinska sestra iz Doma zdravlja Niš, Živoslava Tasić ( Borka) iz Službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje je dobitnica ove prestižne nagrade za najbolju sestru u primarnom zdravstvu u Srbiji”, kažu u Domu zdravlja.

Borka se trideset jednu godinu nesebično daje u poslu koji voli, a nakon dodele priznanja, ističe da ima ogromnu ljubav prema poslu i pacijentima.

Događaj je organizovala Fondacija „Zajedno za osmeh“ u saradnji sa Ruskom humanitarnom misijom, srpskim odeljenjem Međunarodnog javnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda i Ruskim domom u Beogradu u želji da se oživi sećanje na mladu bolničarku i ukaže na značaj medicinskih sestara – tehničara u Srbiji, koji predstavljaju neizostavnu kariku u multidisciplinarnom timu.

Dodeli nagrada prisustvovali su Ministarka zdravlja Danica Grujičić, predstavnici Ambasade Ruske Federacije, Ruskog centra za nauku i kulturu u Beogradu, Srpskog odeljenja Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, Ruske humanitarne misije i Foruma pacijenata Srbije.

Pročitajte i Mladi provode i po 14 sati dnevno na telefonu.