Foto: OŠ “Njegoš”

Kako se bliži početak školske godine i formiraju su odeljenja za polazak dece u prvi razred iz Osnovne škole “Njegoš” u Nišu apelovali su na roditelje da ne traže veze i zovu školu kako bi insistirali da dete mora da ide kod određenog učitelja ili učiteljice.

“Stručna služba je na osnovu testiranja dece odredila tri odeljenja prvog razreda od po 23 učenika i u svakom odeljenju je odnos devojčice – dečaci 13+10. Takođe na osnovu pokazanih uspeha, sačinjena su 3 jednaka odeljenja, gde će konkurencija biti jednaka na osnovu svih psihološko – pedagoških parametara i uspeha koji su pokazali na testiranju, u najboljem interesu dece”, navodi se na zvaničnoj Facebook stranici ove škole.

Podsećamo vas da decu upisujete u školu, a ne kod privatnog učitelja, tako da nema nikakve svrhe tražiti veze, zvati školu, insistirati da dete mora da ide kod određenog učitelja, jer:

  1. Učitelji 1. razreda još uvek nisu određeni.
  2. Premeštanje dece iz odeljenja u odeljenje dovelo bi do dizbalansa, koji bi samo naštetio vašem detetu.
  3. Molimo vas da verujete stručnoj službi, da može malo profesionalnije od nestručnih lica da odredi šta je najbolje za svako dete, kao i to da su SVI naši učitelji jednako stručni i školovani da opismene učenike i prezentuju im gradivo I – IV razreda. Ovakvim urgencijama pokazuje se sumnja u njihovu profesionalnost, kao i u školu, koju ste sami odabrali.
  4. Na samom početku njihovog školovanja, ovakvim postupkom ih učimo da je “moralno” svuda ići preko veze, pa čak i kad je upis u OŠ u pitanju .
    Na samom upisu videli ste jasno istaknuto obaveštenje da će deca biti testirana od strane stručne službe i biti stručno raspoređena tamo gde su uslovi za njihov napredak i razvoj najbolji, tako da sve intervencije i urgencije neće biti ni razmatrane, a kamo li usvojene .
    Hvala na razumevanju!

“Svima, koji dele naš stav i ne ponašaju se po gore navedenom modelu, zahvaljujemo i željno očekujemo da nova školska godina počne”, poručili su iz ove škole.

Pročitajte i Inženjerka Sandra iz Niša jedna od najboljih mladih naučnica: “Mladima mora da se približi nauka kroz praktičan rad”.