Aleksinac renoviranje pedijatrije humanost

Prikupljene donacije, materijal, aparati i sredstava dostigle su preko 450.000 dinara za sveobuhvatno renoviranje Pedijatrijskog odeljenja Opšte bolnice u Aleksincu.

Od prikupljenih sredstava, već su kupljene tri inverter klime u vrednosti od 97.000 dinara, a firma “Fresh 018 Cool” nudi besplatnu ugradnju vrednu 39.000 dinara. Lokalni preduzetnik Marko Pavić “SKY” omogućio je popust na nova PVC vrata za dečje odeljenje, čija je vrednost oko 70.000 dinara, ali će biti plaćena 50.000 dinara.

Aleksinac renoviranje pedijatrije humanost

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, roditelji dece koja se leče na Pedijatrijskom odeljenju Opšte bolnice u Aleksincu obratili su se Jeleni Ivković, poznatoj humanitarki iz Aleksinca, koja se nesebično angažuje kroz svoje udruženje “Suncokreti” kako bi rešili dugogodišnje probleme sa lošim stanjem odeljenja i nedostatkom odgovarajućih uslova za lečenje dece.

“Lokalni umetnik Igor će, svojom inicijativom i entuzijazmom, koristeći knauf, pregraditi dve prostorije. Na tim zidovima, iz svog ličnog budžeta, kreirat će “elastični zid” sa LED rasvetom, pružajući prostoru poseban vizuelni identitet. Umetnica Aleksandra Cupka, odazvala se pozivu i preuzeće odgovornost za oslikavanje zidova i stakala. Takođe, planira se farbanje oko 20 kreveta u belu boju, pružajući pedijatrijskom odeljenju osvežen izgled. Da bi se realizovala ova zamisao, potrebni su alati poput pištolja ili kompresora, stoga pozivamo auto-majstore da se jave i pruže svoju podršku”, kaže Jelena.

Aleksinac renoviranje pedijatrije humanost

Foto: Privatna arhiva

Ivković je sa zadovoljstvom objavila da su danas započeti radovi na Pedijatrijskom odeljenju. Prijavilo se desetak molera i majstora, a ono što raduje je i činjenica da su se odazvale i žene, inspirisane učešćem poznate građevinske stručnjakinje Vaske Koloriko.

Ona dodaje da je saradnja sa direktorom i upravom bolnice odlična.

“Imamo zeleno svetlo za sve i raduje ih ovako lepa, brza akcija i pomoć sugrađana. U zavisnosti od odziva volontera i majstora, zavisiće i trajanje radova, tako da ne bismo mogli precizirati da li će trajati 7, 10 ili par dana više. Svakako je svima isti cilj, za decu samo najbolje”, ističe Ivana.

Aleksinac renoviranje pedijatrije humanost

Donacije iz Lugana obuhvataju dva inhalatora, apoteka Adonis donirala je pet toplomera, a auto kuća Nikolić donirala je aparat za merenje pritiska. Prerada mesa Jovčić doprinela je sa 50 peskira. Takođe, kako je istakla, bilo je donatora koji su želeli da ostanu anonimni.

Elektro donacija, koja se očekuje, omogućiće zamenu svih utičnica i prekidača. Takođe, Žandarmerija pruža novčanu pomoć koja će se iskoristiti za promenu bojlera i postavljanje ventilacije na najmanje dva mesta.

Pročitajte i DEcentralizaciJAN – Aleksinac – Dizajn Miljan Nedeljkovic.