Danska bas gitaristkinja Ida Nielsem nastupiće večeras na Nišvilu. Bila je članica pratećih bendova čuvenog Prinsa i kako kaže to je jedno od najznačajnijih iskustava koje je imala u svojoj karijeri.

“Veoma mi je važna saradnja sa njim, ja sam bila njegov fan, slušala sam mnogo njegove muzika i onda sam naučila mnogo od njega. Mislim da ne bih bila isti muzičar da nisam svirala sa njim i veoma sam zahvalna za taj period mog života”, kazala je Ida koje je svrstana u 10 najboljih bas gitaristkinja sveta.

Kako je dodala, do sada nikada nije bila na Nišvilu ali je čula od prijatelja “da je jako kul i pozitivan festival”.

“Radujem da nastupim ovde i vidim atmosferu. Večeras možete da očekujete sjajan fank, sviraćemo različite vrste fanka, svraćemo čitav spektar, nadam se da ćemo preneti dobre vibracije na publiku i da će ljudi zavoleti to što radimo”, kaže Ida.

Ističe da joj kao ženi nije bilo teško da svira bas gitaru jer je to instrument koji joj leži i da nema neke razlike kada su instrumenti u pitanju kod žena i muškaraca.

“Drago mi je što sam se našla u prvih 10 najboljih bas gitaristkinja ali mislim da ima mnogo boljih od mene svuda u svetu. U svakom slučaju je pohvalno kada vas svrstaju u takav koncept”, kazala je Ida.

Pročitajte i Dubioza kolektiv večeras na Nišvilu “Često nas pitaju otkud vi na džez festivalu, mi smo tu što volimo pomerati barijere”.