Plivanje za časni krstFoto: GO Medijana

U sredu 19. januara 2022.godine, sa početkom u 12 sati, na otvorenom bazenu SC Čair u Nišu, Gradska opština Medijana, organizuje plivanje za Bogojavljenski krst.

“Među 35 prijavljenih potencijalnih plivača, nalazi se i jedna žena, a plivaće i po jedan predstavnik Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova PU-Niš, Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije.
Kao simbol datuma praznika, koji na ovaj način proslavljamo, prvih 19 takmičara, koji prođu zdravstvenu kontrolu i dobiju zdravstvenu potvrdu o psiho-fizičkoj spremnosti, moći će da učestvuju u plivačkom nadmetanju za Časni krst”, kažu u GO Medijana.

Kako su istakli, pobednik Bogojavljenskog plivanja, dobiće novčanu nagradu od 30 hiljada dinara, lovorov venac, zlatan lanac i privezak, a za sve učesnike obezbeđene su prigodne nagrade.

Foto: GO Medijana

“Uz svečani stroj pripadnika Žandarmerije, ceo događaj biće propraćen simboličnim letom golubova, koji će biti pušteni pre samog početka takmičenja”, rekli su u Medijani.

Više informacija na: http://medijana.rs/.

Najveća niška opština, ovu manifestaciju organizuje u saradnji sa Niškom eparhijom, Sportskim centrom „Čair“, Udruženjem golubara „Car Konstantin“ i drugim ustanovama i institucijama. Veliko interesovanje plivača, koje već tradicionalno postoji iz godine u godinu, najbolja je potvrda velikog značaja koji ovaj praznik ima, a kojim se vraćamo našoj pravoslavnoj tradiciji.

Tradicionalna manifestacija koja svake godine privlači veliku pažnju javnosti, održaće se bez prisustva publike, uz poštovanje epidemioloških mera usled kovida 19.

Pročitajte i Najmlađi učesnik prvi doplivao do Časnog krsta u Nišu.