Srpska skejtbord – roler federacija organizuje besplatnu školu skejta za decu uzrasta od 5 do 15 godina u četvrtak i petak (22. i 23. juna) od 19 do 20 časova u parku Čair u Nišu. Trening će voditi treneri licencirani od strane Federacije, koja ima za ideju da olimpijsku granu sporta SKEJTBORDING promoviše široj populaciji,a prvenstveno najmlađoj.

“Pozivamo sve zainteresovane da dovedu decu uzrasta od 5 -15 godina, a ukoliko imate skejt isti ponesete zajedno sa zaštitnom opremom koja je obavezna”, poručili su iz federacije.

Na licu mesta Federacija i treneri su obezbedili određeni broj skejtova i zaštitnih kaciga za sve one koji je nemaju a hteli bi da se oprobaju u ovoj vrsti sporta.

Foto: Srpska skejtbord – roler federacija

Ovo je samo prva od više akcija koje će da se održe na više lokacija u Nišu u toku letnjih meseci. U parku Čair na poligonu kod popularnog “Mostića” videćete belo – crvenu vertikalnu zastavu Srpske skejtbord i roler federacije i spreman poligon za trening.

Napominjemo da se skejtbording pored dobrobiti za rekreaciju i profilaksu kod dece i starijih, može koristiti I kao alternativni prevoz u gradu.

Ukoliko vremenski uslovi na budu povoljni za održavanje ove aktivnosti biće objavljen novi termin.

Pročitajte i https://seserbianews.rs/sportska-penjacica-stasa-gejo-ako-mladi-sportisti-imaju-podrsku-uspece-sigurno-uloga-roditelja-je-kljucna/.