Foto: Grad Niš

Osnivačka skupština Ženske mreže Srbije osnovana je sa sedištem u Nišu kojoj su se već priključile mnoge postojeće organizacije žena iz regiona iz različitih oblasti spremne da sarađuju, razmenjuju iskustva i prevazilaze probleme u sklopu osnivanja Kancelarije za brza rešenja i pružanja pravne pomoći.

Gradonačelnica Niša i počasni član Ženske mreže Srbije Dragana Sotirovski čestitala je na osnivanju udruženja koje će podsticati i raditi na osnaživanju žena, njihovog položaja u društvu i njihovoj solidarnosti.

Ona je podsetila da su na mnogim istaknutim položajima u Srbiji i Nišu žene koje doprinose razvoju zemlje i grada.

Foto: Grad Niš

Podsetivši na mnoge obaveze koje se od žene očekuju, Dragana Sotirovski je istakla da one moraju da budu posvećene i u sticanju novih znanja, školovanju dece, razumevanju savremenog doba kako ne bi gubile korak sa vremenom u kome živimo.

Sotirovski je posebno ukazala na činjenicu da će u Ženskoj mreži Srbije biti udruženja Romkinja i žena drugih nacionalnih manjina u Srbija što tu organizaciju čini važnom i respektabilnom u društvu i pred institucijama koje su u obavezi da pomažu u rešavanju problema.

Gradonačelnici Niša na osnivačkom skupu uručena je povelja za doprinos i pomoć u postupku osnivanja Ženske mreže Srbije.

Pročitajte i <strong>Održan humanitarni kurs samoodbrane za žene – kako izbeći opasnost i ne biti laka meta</strong>.