Foto: Streličarski klub Niš

Niški streličarski klub osvojio je kup Srbije u sali i na otvorenom, od samog početka bili su prvi na tabeli i uspeli su da objedine oba kupa u 2023. godini.

“Finale Outdoor Kupa Srbije. Ekipno prvo mesto, recurve luk seniori Mihajlo Stefanovic – prvo mesto, compound luk Nedeljković Ognjen – prvo mesto, goli luk seniori Stojanović Dejan – prvo mesto, recurve juniorke Danica Nikolic prvo mesto. Nakon osvojenog kupa u Indoor sezoni ponovili smo uspeh i u outdoor sezoni. Čestitam svim takmičarima koji su doprineli ovom uspehu i ovakvoj dominaciji u domaćoj konkurenciji. Članovi streličarskog kluba Niš su osvojili oba kupa Srbije i pri tom oborili više Državnih rekorda. Bila je ovo jedna vrlo uspešna sezona”, navode iz ovog kluba.

Foto: Streličarski klub Niš

Streličarski klub Niš očekuje i državno prvenstvo koje će se održati u Beogradu za dve nedelje.

Kako su dodali i pred toga što treniraju u skromnim uslovima i sa jako smanjenim budžetom ponosni su što uspevaju da se održe u samom vrhu domaćeg prvenstva.

Klub je osnovan 29.10.1986. i bio je to jedan od prvih, ali i veoma značajnih koraka u razvoju streličarskog sporta u Nišu a i mnogo šire, jer je u to vreme bio jedini klub koji je negovao ovaj drevni i olimpijski sport južno od Beograda.

Foto: Streličarski klub Niš

“Ono što je svih ovih godina bila pokretačka snaga koja je vodila Klub uzlaznom putanjom, a to je pre svega velika ljubav prema streličarstvu, tradicionalnom, egzotičnom i divnom sportu koji onoga koji njime počne da se bavi osvaja za ceo život, zatim snažno osećanje zajedništva među članovima Kluba i stalno prisutna želja svakog pojedinca da nadmaši sebe i svoje najbolje rezultate, vodiće ovaj Klub i dalje ka sve većim i značajnijim dometima”, navodi se na zvaničnom sajtu kluba.

Pročitajte i Dimitrije iz Niša najbolji mladi filozof na svetu: Na Filozofskoj Olimpijadi u Grčkoj osvojio zlatnu medalju.