Novogodišnji dani u Nišu

Manifestacija “Novogodišnji dani u Nišu” koja obuhvata zabavni i bogat muzički program kao i umetničko-scenske nastupe i predstave za decu i mlade održaće se na tri lokacije u Nišu.

Kako su najavili iz Turističke organizacije Niš u periodu od od 27.12.2021. do 02.01.2022. godine na Trgu Kralja Milana, Trgu Stevana Sremca i parku ispred Gradske kuće biće održan novogodišnji program.

“Program će izvesti Lutkarsko pozorište, Fakultet umetnosti Niš, Muzička škola Niš, Dečiji kulturni centar, Narodna biblioteka Niš, Studentski kulturni centar, dečiji hor „Čarobna Nota”, kao i plesni studiji “Teatro dance”, “Contra”, “Feniks”, “Boom 018”, “Ilusion”, “Extreme dance studio” i drugi”, rekli su u Turističkoj organizaciji u Nišu.

Novogodišnji dani u Nišu
Foto: seserbianews.rs

Kako dodaju, istovremeno na Trgu Kralja Milana održava se “Etno Bazar” koji okuplja udruženja starih zanata Niša i postaje izložbeno prodajno mesto za tradicionalne rukotvorine sa juga.

“Novogodišnjoj atmosferi doprineće i dva oldtajmer vozila sa novogodišnjom dekoracijom u organizaciji Oldtajmer kluba Niš”, istakli su u Turističkoj organizaciji Niš.

Plato ispred Gradske kuće od 27. decembra do 02. januara, postaje “Novogodišnji grad” u kome vas očekuju, novogodišnja brvnara želja i radionica izrade novogodišnjih čestitki.

“Animatori u ovoj brvnari biće u kostimima vilenjaka i pomagaće učesnicima oko izrade čestitki, a takođe će pružati informacije o ispisivanju novogodišnjih želja”, kazali su u Turističkoj organizaciji Niš.

Novogodišnji grad obogaćen je i Deda Mrazovom magičnom brvnarom. Mesto gde ćete u društvu Deda Mraza i irvasa uz pršteći sneg napraviti čarobne fotografije. A nakon što fotografijom sačuvate uspomenu sa Deda Mrazom možete posetiti novogodišnju zabavnu brvnaru.

“Animatori će u ovoj brvnari biti u kostimima sneška belića i vodiće program i igre sa učesnicima”, rekli su u Turističkoj organizaciji Niš.

Za sve zaljubljene tu je novogodišnja romantična brvnara gde ćete moći da pošaljete poruku ljubavi i napraviti najlepše romantične fotografije.

Kako navode iz TON- a , već četiri godine za redom, na Trgu Stevana Sremca dešava se umetnički, novogodišnji program pod nazivom “Niš u srcu”. Ukrašene drvene kućice postaju izložbeno-prodajna mesta niških kreativaca i umetnika, ali i mesta gde možete probati kuvano vino, mirisne kolače i ostale niške gurmanluke.

Pored niških učesnika imamo i polaznike prve savremene muzičke škole iz Beograda “Master Blaster”. Ovogodišnji BazArt biće otvoren muzičkim spektaklom “Break Free”, posvećenom legendarnom bendu “Queen”, koji ove godine slavi 50 godina postojanja.

Detaljnije o manifestaciji “Niš u srcu” možete pogledati na sledećem linku: Više od 40 izlagača na festivalu “Niš u srcu”.

Pozivamo vas da doživite čaroliju novogodišnjih praznika u magičnom Nišu i uživate u bogatom programu koji je pravi spoj tradicionalnog i modernog Niša