Niš u srcu

Više od 40 kreativaca će svoje umetničke radove i rukotvorine ponuditi Nišlijama u okviru prodajne izložbe na festivalu “Niš u srcu” koji se organizuje od 27. decembra 2021. do 1. januara 2022. godine na Trgu Stevana Sremca u Nišu. Pored toga organizatori su pripremili bogat izvođački program i program namenjen najmlađima.

“Svake godine javlja se sve više ljudi na konkurs i ovoga puta smo imali baš težak zadatak jer su svi prijavljeni radovi prelepi. Tu su umetnici i kreativci iz različitih oblasti: likovna umetnost, izrada nakita, predmeta od drveta i keramike, dekoracije. Ovaj festival radimo za Nišlije i sa Nišlijama i zbog toga je usmeren isključivo na niške umetnike kako bi im pružili šansu da u prelepom novogodišnjem ambijentu pokažu svoje umeće”, kaže Jelena Rudić iz Fabrike umetnika.

Niš u srcu
Foto: Fabrika umetnika

Kako se navodi u sopštenju, organizatori su spremili bogat izvođački program na bini ispred TC “Kalča” u saradnji sa gradskim institucijama kulture, te će tako tokom 6 dana trajanja festivala nastupiti niški muzičari, horovi i glumci.

“Program 27. decembra u 18 časova otvaraju muzičari koncertom “Break free” na kojem će biti izvedeni najveći hitovi grupe Queen, kako bi se obeležilo 50 godina od osnivanja ovog benda, u produkciji festivala PozitivNI”, istakli su organizatori.

Poseban program biće pripremljen za niške mališane koji će imati priliku da uživaju u svakodnevnim interaktivnim radionicama i šarenolikom zabavnom program. Za njih će pored novogodišnjih predstava na otvorenom biti pripremljen i veliki „Karneval junaka i princeza“ koji će biti održan 1. januara kada će Trg Stevana Sremca posetiti preko 20 kostimiranih princeza i junaka iz omiljenih crtanih filmova sa kojima će mališani moći da se druže i fotografišu.

Niš u srcu
Foto: Fabrika umetnika

Izlagačima će biti obezbeđen prodajno – izložbeni prostor bez novčane nadoknade, dok će oni zauzvrat biti u obavezi da doniraju 20% zarade što će biti iskorišćeno za opremanje Umetničke škole u Nišu.

Novogodišnji Niš u srcu organizuju Turistička organizacija Niša i udruženje Farbika umetnika uz sponzorstvo kompanije Idea.

Program će svakog dana trajati od 12 do 20 časova i besplatan je za sve posetioce

Pročitajte i Na manifestaciji “Zimski dani u Medijani“ Deda Mraz i veštački sneg.

4 thoughts on “Na festivalu “Niš u srcu” više od 40 izlagača”
  1. I think this is one of the most vital info for me. And i’m glad reading your article. But want to remark on few general things, The site style is great, the articles is really nice : D. Good job, cheers

Comments are closed.