Kuvar

Leskovački kuvar Momčilo Conić ućiće u istoriju sa još 40 svetskih kuvara koji će zajedno sa astronautom Matijasom Maurerom pripremati specijalitete za astronaute. Sve ovo prenosiće uživo BBC i SNN, a Conić će svetu predstaviti najbolje leskovačke gurmanluke.

“Ovo je jedinstven događaj u istoriji, za vreme dok Matijas Maurer obilazi svet sa ISS-om mi ćemo kuvati obroke zajedno sa njim i sa milionima drugih ljudi. Ja ću specijalitete za astronaute pripremati uživo iz dvorišta Šop -Đokićeve kuće u Leskovcu”, rekao je Conić za SE serbianews.

Prema njegovim rečima, ovaj projekat realizuje NASA u saradnji sa “Svetskim udruženjem kuvara” i počinje 19.marta pod nazivom “BigCitiBeast SpaceClub Kitchen”.

Kako je istakao ovaj događaj će kroz muziku i kulinarastvo ujediniti ceo svet i za njega je velika čast što učestvuje u jednom ovakvom projektu.

“Ja sam jedini kuvar koji predstavlja našu zemlju na ovako velikom projektu. Pripremaću tradicionalna srpska jela i ona koja su karakteristična za leskovački kraj”, kazao je Conić.

On dodaje, da će se u svim kuhinjama kuvati indonežansko jelo Rendang koje je odabrao astronaut Matijas Maurer i da će Matijas miksovati i poslati DJ set na zemlju.

Pročitajte i Leskovac svetska prestonica roštilja.

Ovaj jedinstveni projekat povezaće svet kroz muziku i kulinarstvo.