Foto: Facebook/prof. dr Dragan Milić

Kliniku za kardiohirurgiju u Nišu obišla je delegacija Ohio garde sa generalom Woodruffom na čelu. Oni su u predhodnom periodu donirali opremu vrednu preko milion dolara i time omogućili da bude operisano preko 3.000 pacijenata, a pregledano na desetine hiljada, rekao je  prof. dr Dragan Milić, direktor niške Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

“Danas je našu kliniku za kardiohirurgiju UKC Niš obišla delegacija Ohio garde sa generalom Woodruffom na čelu. Naša klinika i medicinski fakultet u Nišu u poslednjih nekoliko godina dobili su opremu vrednu preko milion dolara. Tom opremom operisano je preko 3.000 bolesnika a pregledano na desetine hiljada. Naši fantastični rezultati nikada ne bi bili mogući bez pomoći naših prijatelja”, kazao je Milić.

On je dodao da je u poslednjih nekoliko godina završena je rekonstrukcija zgrade u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici u vrednosti od preko 600.000 dolara i završena rekonstrukcija kao i dogradnja još jednog sprata u ustanovi “Mara” u Nišu gde borave osobe ometene u razvoju takodje u vrednosti od preko 600.000 dolara.

“U Prokuplju kreće sa izgradnjom škola za decu sa posebnim potrebama u vrednosti od 1,000,000 dolara i ovo ce ujedno biti i najveća pojedinačna donacija ikada u Srbiji! I ovde nije kraj”. proučuje Milić.