Foto: Grad Niš

U Nišu su dodeljene nagrade najuspešnijim sportistima grada za 2022. godinu. Ognjen Mitrović, član kik boks kluba Vukovi 018 najuspešniji je mladi sportista, Marko Đorđević, kajakaš je sportista godine, a Ženski rukometni klub Naisa najuspešniji sportski kolektiv grada za 2022. godinu. Njima su u Gradskoj kući i svečano dodeljene nagrade, a pripašće im i po 150 hiljada dinara, koliko je grad opredelio za ova priznanja.

Nekadašnja reprezentativka Srbije u košarci Ana Joković uručila je nagrade najboljim sportistima.

Kajakaš Marko Đorđević istakao je da mu nagrada puno znači jer je “pored napornih treninga potrebna motivacija kako bi se nastavilo dalje”.

Foto: Grad Niš

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski poželela je uspeh sportistima u narednoj godini.

“Želim svima da i u 2023. godini budete još uspešniji, pobeđujete, osvajate medalje i promovišete svoj grad na najlepši način kao što su to radili naši proslavljeni sportisti koji nam danas pomažu da razvijamo sport, da ga podignemo na viši nivo za naredne naraštaje. U svoje i u ime svih građana hvala svim nekadašnjim sportistima jer smo se njihovim uspesima svi radovali. Vaša dostignuća su podstrek za sve mlade ljude i temelj razvoja sporta. Podržaćemo sport na pravi, fer plej način, jer je Niš sportski grad”, rekla je gradonačelnica Sotirovski, a navodi se na sajtu Grada Niša.

Foto: Grad Niš

Ona je izrazila uverenje da će biti nastavljena tradicija proglašenja najboljih sportista pod okriljem zajedničke, Gradske kuće i da će to biti motiv svima da budu još uspešniji promoteri našeg grada.

Pročitajte i Džudista Milan Mihajlović iz Leskovca osvojio je brojne medalje i jedan je od najboljih u ovom sportu.