Džudista MIlan Mihajlović

Jedan od najboljih džudista u Srbiji je Milan Mihajlović iz Leskovca, do svoje 25 godine osvojio je brojne medalje, a ovim sportom počeo je da se bavi sa samo 7 godina.

“Džudo sam počeo da treniram kada sam krenuo u školu. Moj otac me je odveo na prvi trening, od samog početka sam zavoleo ovaj sport. Da bi se postigao vrhunski rezultat potrebno je dosta odricanja i rada, ali meni to nije smetalo. Jedino je bilo malo nezgodno kada sam bio mali i kada sva deca idu da igraju fudbal, a ja moram na trening. Međutim ljubav prema džudou je preovladala i ja sam se potpuno posvetio ovom sportu”, rekao je za SE serbianews ovaj proslavljeni sportista.

On je dva puta bio prvak Srbije u kategoriji do 23 godine, seniorski prvak Balkana, reprezentativac Srbije u džudou. Na Evropskom kupu u Drubrovniku osvojio je treće mesto. Pored toga ima još mnogo nagrada i medalja, a kako kaže, očekuje u budućnosti još mnogo uspeha.

Džudista Milan Mihajlović
Foto: Privatna arhiva

“Vredno treniram, dva puta dnevno, bavim se plivanjem, trčanjem, vežbam u teretani i apsolutno sam posvećen sportu. Sada sam i sparing – partner svetskom prvaku u džudou Nemanji Majdovu što je za mene velika čast i dosta učim od njega i njegovog oca koji je možda najbolji trener na svetu”, rekao je Mihajlović.

Prvi klub u kome je trenirao je “Partizan” u Leskovcu, nakon toga upisuje studije na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu i takmiči se za niški klub “Kinezis”. Kasnije počinje da se takmiči i za reprezentaciju. U niškom klubu osvojio je drugo mesto na prvenstvu Srbije. A bio je i najbolji takmičar Srbije dva puta za redom u kategoriji do 23 godine.

“Pored džudoa bavim se i rvanjem, treniram za klub “Konstantin Veliki” iz Niša i osvojio sam zlatnu medalju na prvenstvu Srbije u Kanjiži i poneo titulu prvaka države i u ovoj disciplini”, rekao je Mihajlović.

Džudista MIlan MIhajlović

Što se tiče budućnosti on planira da naporno vežba i sprema se za buduća takmičenja gde će moći da pokaže sav svoj talenat. Predstoji mu svetski kup u Madridu, a nakon toga i druga takmičenja. Njegov plan je da kada završi sportsku karjeru postane trener i da svoje znanje prenese pre svega najmlađima.

“Voleo bih da deca zavole ovaj sport u što većem broju, jer pored fizičke spremnosti, ovaj sport poboljšava i koncentraciju i uči vas disciplini i istrajnosti”, rekao je Mihajlović.

Pored džudoa on je i seniorski prvak Srbije u sambou i kombat sambou, ali kako kaže, džudo je njegov primarni sport.

Pročitajte i Ova Leskovčanka je najbolja u Srbiji! Nina Stanisavljević nastavlja da niže zlatne medalje.