Foto: Grad Niš

Počela je izgradnja novog vrtića na Panteleju na prostoru poznatom kao “višnjar” koji se nalazi između Somborskog bulevara, Gornjematevačke i Studeničke ulice. Kamen temeljac za novu zgradu položile su gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski je poručila da je za dve i po godine mandata ovo već treći vrtić koji se gradi na teritoriji grada Niša.

“Ispunjavamo ono što smo obećali Nišlijama, u Gradskoj opštini Medijana u nekadašnjoj MK Božidar Adžija u toku su radovi na rekonstrukciji za novi vrtić koji će moći da primi 110 mališana, a još jedan ćemo otvoriti u Čairu u zgradi poznatoj kao Medikoterapija“. Uspeli smo da prepolovimo listu čekanja na upis u vrtiće u Nišu, a kako nam je cilj da liste čekanja uopšte ne bude, vrtiće ćemo graditi u Trupalu u Gradskoj opštini Crveni krst i na Ledenoj steni u Gradskoj opštini Palilula”, rekla je Sotirovski.

Foto: Grad Niš

Predsednica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković izjavila je da se posle 30 godina gradi novi vrtić na Panteleju.

“To je od posebne važnosti za ovu opštinu koja od svih u Nišu ima najveći prirodni priraštaj i gde je broj stanovnika između dva popisa uvećan za čak 10 hiljada”, rekla je Stanković.

Ona je podsetila da se vrtić gradi u dogovoru sa građanima i da je tako u neposrednoj blizini već otvoren park sa dečijim mobilijarima.

Kako se navodi na sajtu Grada, Milorad Mikuljanac koji se obratio u ime stanara okolnih zgrada zahvalio je rukovodstvu grada i gradonačelnici što su podržali njihove ideje. On je rekao da je izgradnja vrtića preko potrebna tom naselju u kome je mnogo mladih bračnih parova sa malom decom koju, kada danas započeti objekat bude gotov, više neće morati da vode u vrtiće u drugim delovima grada.

Foto: Grad Niš

“Ljudi su srećni i zadovoljni kada vide da se obećanja koja su dobili ispunjavaju”, kaže Mikuljanac.

Direktorka Predškolske ustanove “Pčelica” Svetlana Mitić rekla je da će u novom vrtiću biti mesta za 120 mališana što će drastično smanjiti broj dece sa Panteleja koja čekaju na upis.

Predviđeno je da izgradnja vrtića bude završena početkom naredne godine.

Pročitajte i Mesna kancelarija “Božidar Adžije” u Nišu postaje vrtić.