Lekari OJ Klinike za ortpediju UKC Niš, operisaće i tokom popodnevnih sati kako bi liste pacijenata koji čekaju na ortopedske hirurške intervencije bile što pre skraćene, pa i ukinute.

“Plan je da se u toku prepodneva, obavljaju operacije pacijentima koji se nalaze na listi čekanja za hiruršku ugradnju veštačkog kuka i kolena u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, a da se svake nedelje, do daljeg, od ponedeljka do petka, u popodnevnim satima operišu i pacijenti UKC Niš, ali i oni kojima su te intervencije zakazane u Institutu za ortopediju Banjica i da se na taj način pacijentima izađe u susret, ali i pomogne kolegama”, navodi se na sajtu UKC Niš.

Sa lekarima OJ Klinika za ortopediju UKC Niš, dogovoreno je da se u popodnevnim satima, operišu po dva pacijenta, te je plan da do kraja godine, zahvaljujući ovakvoj organizaciji, 350 do 400 pacijenata, koji se nalaze na objedinjenoj republičkoj listi čekanja, bude operisano u Nišu odnosno 50 do 70 pacijenata sa liste čekanja Instituta Banjica.

“Uprava UKC Niš, sem dodatne, treće operacione sale, obezbedila je sve što je neophodno, ugradni i potrošni materijal, ljudstvo i svu opremu, a kako bi se rad odvijao nesmetano i u kontinuitetu, sve dok to bude bilo potrebno”, saopšteno je iz ove ustanove.

Ova odluka je donešena nakon održanog sastanka čelnika niškog Univerzitetskog kliničkog centra sa nadležnima iz Direkcije republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Pročitajte i Pokrenuta peticija da lekari niške Kardiohirurgije dobiju odlikovanja za herojsko delo.