Festival zanatskog piva

Festival zanatskog piva, koje je u poslednjim godinama postalo sve popularnije, otvoren je sinoć u dvorištu Univerziteta u Nišu. Na festivalu možete probati pivo proizvedeno u najboljim srpskim kraft pivarama, različitog ukusa i stila.

“Za razliku od industrijskog piva kraft ili zanatsko pivo insistira na različitosti, raznim ukusima, stilovima. Ne zna se koliko stilova i podstilova postoje u proizvodnji kraft piva što je i suština ove vrste proizvodnje piva, različitost”, rekao je organizator Milivoje Stamenković.

Festival zanatskog piva
Foto: M.K.

Na festivalu možete probati preko 60 vrsta piva kao i lokalnu hranu koja je odličan izbor i koja je savršena kombinacija uz zanimljive ukuse kraft piva.

“Ovde možemo videti najbolje srpske kraft pivare , dobru muziku, lokalnu hranu i dobar provod što je i poenta ovog festivala. Kraft pivo je već nekoliko godina popularno, kada je bio prvi festival, pre šest godina, to je stvarno bio početak retko ko je i znao šta je to kraft ili zanatsko pivo. Sada već vidite mnogo je ljudi došlo i još više će doći, već znaju da je svakog septembra festival. Imamo stalne goste pabova koji služe kraft pivo tako da se to već ukorenilo u jednom solidnom broju”, rekao je Stamenković.

Festival zanatskog piva
Foto: M.K.

Prve večeri nastupio je niški sastav Opposite way i DJ Maximum, večeras će nastupiti Liga izuzetnih džentlmena i DJ Reskobar. Ulaz na festival je 300 dinara.

Pročitajte i “Orač i smrt” – najbolja predstava festivala Teatar na raskršću.

Kako je sve izgledalo pogledajte u galeriji: