Tetar na raskršću

Večeras, sa projekcijom revijalne predstave Oslobođenje Skoplja, počinje treći po redu festival Teatar na raskršću.
Festival će trajati do 12. septembra, a izvešće se ukupno 10 predstava iz pet zemalja Balkana – Severne Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije kao i iz Turske.

Večeras, sa sa projekcijom revijalne predstave Oslobođenje Skoplja, počinje treći po redu festival Teatar na raskršću.
Foto: Narodno pozorište Niš

Festival Teatar na raskršću već treću godinu za redom okuplja predstave koje su nastale na prostorima Balkana. Od 6. septembra do 11. septembra prikazivaće se takmičarske predstave:

5.9. – Oslobođenje Skoplja – koprodukcija niškog i leskovačkog pozorišta, režija Gorčin Stojanović;

6.9.–   Hrvatski put ka sreći – Satirično kazalište Korempuh, reditelj Boba Jelčić, Zagreb

7. 9.– Gospođica Julija Madlenianum, režija Haris Pašović, Beograd

8.9.– Rechnitz – anđeo uništenjaSarajevski ratni teatar SARTS i Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, režija Sabina Mitreker

9.9. – Orač i smrtNarodno pozorište Vasile Aleksandri, Jaši, reditelj Silviju Purkarete

10.9. – My name is Goran StefanovskiDramski teatar u Skoplju, Skoplje, režija Branislav Mićunović

11.9. – Vitezovi lake male, Pozorište “Deže Kostolanji” iz Subotice, režija Andraš Urban

Nakon završetka takmičarskog dela, 12. 9. biće izvedena predstava U raljama života, Beogradskog dramskog pozorišta i BeoArt-a u režiji Andreja Nosova. 

Paralelno sa takmičarskim programom, na dve lokacije u gradu biće izvedene dve predstave kao prateći program Festivala. U Pozorištu lutaka 7.9. biće izvedena predstava Probudila sam se bez glasa, turskog reditelja i glumca Tamir Leventa.

Žena iz Porto Pima je druga predstava koja je u pratećem programu festivala. U pitanju je delo Antonija Tabukija koju režira  Miloš Latinović. Predstavu možete pogledati 8. septembra u 22h u baru Pandora.

Karte za takmičarski program se mogu kupiti na blagajni pozorišta. Cena kompleta je 3200 dinara, cena pojedinačne ulaznice je 700 dinara. Na dan izvođenja cena ulaznica će biti 900 dinara.

Karte za predstavu Žena iz Porto Pima se mogu podići (besplatan je ulaz) na blagajni pozorišta, dok se karte za predstavu Probudila sam se bez glasa kupuju po ceni od 200 dinara.

Vidimo se na najsadržajnijem raskršću ove nedelje!

Pročitajte i Posetite šesti viteški festival “Zaštitnici Tvrđave”: Borbe vitezova, konjanici, viteško selo, sve to u samom centru Niša (FOTO/VIDEO).