Filmski susreti

Filmski susreti u Nišu završeni su dodelom nagrada za najbolje glumačko ostvarenje koju je dobio Denis Murić za ulogu u filmu “ZLatni dečko”. On nije mogao da primi nagradu, ali se je obratio publici uz pomoć videa koji je prikazan okupljenima na Letnjoj pozornici.

“Zbog snimanja nisam mogao da dođem u Niš i primim nagradu. ali ne mogu da vam opišem koliko mi znači ova nagrada kao motivacija i podstrek za dalji rad. Obećavam da se vidimo sledeće godine, makar nemao nijedan film”, kazao je dobitnik ove prestižne nagrade.

Filmski susreti
Foto: M.K.

Nagradu “Car Konstantin” za najbolju mušku ulogu dobio je Boda Ninković za ulogu u filmu “Komedija na tri sprata”.

“Velika je čast dobiti ovu nagradu pogotovo pred niškom publikom, želim da zahvalim svima koji su radili na ovom filmu, jer bez njih ne bi bilo ni mene na ovoj bini”, kazao je Ninković.

Boda Ninković
Foto: M.K.

Za najbolju žensku ulogu, nagradu “Carica Teodora” dobila je Danica Ćurić, a umesto nje nagradu je primila njena mlađa kolegenica.

Povelje za izuzetnu mušku i žensku ulogu dobili su Petar Strugar i Aleksandra Balmazović.

Posebno je bilo emotivno kada je bila uručena nagrada za najbolje ostvarenu komičnu ulogu “Milorad Mandić Manda” koju je primila Olga Odanović, a koju je uručila Mandina supruga.

Video: M.K.

Pročitajte i Počeli “Filmski susreti” u Nišu: Slavku Štimcu uručena nagrada za životno delo.