Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u Nišu da je sistem e-bolovanja ključan korak u rešavanju problema zloupotreba bolovanja na radnom mestu.

“Dobri radnici ne zaslužuju da trpe zbog zloupotreba bolovanja. Sistem e-bolovanja donosi transparentnost i zaštitu onima koji posvećeno obavljaju svoje radne zadatke”, naglasila je Brnabićeva.

Na pitanje novinara o prijavama stranih investitora u Nišu zbog preteranog korišćenja bolovanja, Brnabićeva je ukazala na značaj problema apsentizma u Nišu u poređenju s drugim gradovima u Srbiji.

“U Nišu smo imali značajno veći prosek apsentizma, što može dovesti do odlaska investitora i smanjenja radnih mesta. Problem je očigledan i za sve ostale radnike, naročito mlade ljude u Nišu”, izjavila je Brnabićeva.

U izjavi medijima nakon ceremonije polaganja kamena temeljca faze 2 Naučno-tehnološkog parka u Nišu, premijerka je izrazila uverenje da će sistem e-bolovanja pružiti sistematično rešenje za transparentnost uzimanja bolovanja.

“Verujem da onda neće biti potreba za takvim vanrednim inspekcijama, a da će to zaista biti zaštita ljudima koji žele da rade i investitorima koji žele da ulažu u Niš”, zaključila je Ana Brnabić.

Pročitajte i Brnabić: “Dodatnih 25 miliona evra za proširenje Naučno-tehnološkog parka u Nišu”.