Promocija stripa

Niški kulturni centar organizuje promociju stripa “Tajna stare vodenice” kao uvertiru u dva velika festivala: Festival fantastike (12 – 14. maja) i Međunarodni festival stripa NIFEST (25 – 28. maj). Promocija će se održati večeras ( 8. maja) u 18 sati u kafe-baru “Šerlok” (Dušanova 54, Niš).

“Strip se u svetu vodi kao “deveta umetnost” i predstavlja priču sastavljenu od niza slika praćenu kratkim tekstom. Popularan i kod dece i kod odraslih s pravom je zauzeo mesto koje mu pripada u svetu umetnosti”, kažu u NKC-u.

Na promociji će učestvovati pisac Miloš Petković, strip- crtač Srđan Todorović, akademski slikar i ilustrator Igor Krstić, urednik izdanja Srđan Savić.

“Čovek sa gvozdenom maskom pozvao je najmoćnijeg grofa Evrope kako bi mu otkrio tajnu svog poslednjeg proročanstva. Takođe, otkrio mu je i kako da ga spreči. Tada je počelo okupljanje nesvakidašnje družine, kao i potraga za legendarnih sedam mačeva koji su morali biti uništeni. Najpoznatiji svetski pustolov, lucidni londonski detektiv, lovac na nečastive te čuveni egiptolog, čovek koji se spustio u središte Zemlje i poslednji izdanak japanske loze Musaši poći će u neverovatnu potragu koji će ih povesti u zemlju gde mrtvaci hodaju a krvoloci čuvaju delove mača Vlada Drakule”, navode iz NKC-a.

Pročitajte i Mlada umetnica Danica iz Niša od 20 kilograma elektronskog otpada napravila “sliku”.