Zoran Radmilović

Pozorišni muzej u Zaječaru obeležava 90 godina od rođenja Zorana Radmilovića, velikog srpskog glumca koji je svojim jedinstvenim darom obeležio drugu polovinu 20. veka i ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpskog teatra i kinematografije.

Nakon kraće besede i poezije o Radmiloviću, biće emitovan i dokumentarni film “Glumčina”, rađen u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine-Centra za kulturu “Zoran Radmilović” i Citi produkcije iz Niša. Saradnik na scenariju je Milan Caci Mihailović, a reditelj filma je Vladimir Ristić.

U filmu učestvuju: Milan Caci Mihailović, Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Vladimir Đuričić, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i Ljuba Milunović.

Dokumentarni film o Zoranu Radmiloviću “Glumčina” biće emitovan na više televizija: B92, na Film klubu i na Bosansko-hercegovačkoj televiziji FACE.

Pročitajte i U Srbiji postoji preko 200 vrsta dnevnih leptira, a Miloš iz Zaječara u potrazi za leptirima obišao je ceo Balkan.