Nakon skoro 10 godina, publika u Nišu mogla je da uživa u koncertu novosadskih Frajli, koje su održale koncert u Domu Vojske u okviru velike regionalne turneje “Moje duše duša”. O tome šta najviše vole u Nišu i o tajni opstanka i uspeha tokom decenije i po, Frajle su govorile ekskluzivno za Se Serbia News.

Više od sata nije bilo dovoljno da u repertoar stanu svi hitovi sada već 15-godišnje karijere, ali i pesme drugih izvođača koje ovaj bend izvodi na jedinstven način. Kako su rekle za naš portal, planiraju da češće posećuju Niš jer ovde vole i hranu i ljude.

Frajle

“Niš je poznat po dobroj kuhinji, veselim ljudima, festivalima, divnim muzičarima, što se tiče Niša uvek smo site i naslušane dobre muzike”, kažu Frajle.

Oduševljene mogućnošću da nakon dugo vremena komuniciraju sa publikom iz Niša i van društvenih mreža, Frajle su održale koncert koji će se dugo pamtiti i prepričavati.

Frajle

“Od samog starta nemamo kompromise što se tiče pesama, imamo sreću što smo i autori. Mi ove godine slavimo 15-ti rođendan, možda je teže opstati nego postati. Sa izlaskom i ovog albuma i ljudi znaju pesme i to je neki dokaz da je to dobra formula”, kazale su Frajle.

Frajle

Karte za niški koncert su rasprodate nekoliko nedelja pred nastup, pa su puštene i tzv. gold ulaznice – 40 mesta na bilo je i na bini. I dok će Nišlije sa nestrpljenjem čekati sledeći dolazak, Frajle nastavljaju regionalnu turneju.

Bend sa svojih 7 studijskih izdanja ima jedinstveni autorski pečat koji se čuje u numerama „Ich liebe dich”, „Štiklice”, „Fina”, „Kad se ljubimo”, „Ljubav na dar”, „Tamburaši”, ali takođe sa obradama drugih izvodjača, ovaj bend svrstavaju u kategoriju interpretatora koji na najoriginalniji način mogu izneti pesme kao što su „Meni trebaš ti” ili tradicionalne pesme kao što su „Jovano Jovanke”, te “Tri metera somota” ili “Evo banke, cigane moj” .

Frajle su prepoznatljive i po svom jedinstvenom scenskom nastupu, kao i upečatljivim kostimima, te kao muzičku podršku imaju najbolje muzičare iz regiona.

Šta su Frajle rekle o Nišu, šta je ono što im je omiljeno na jugu Srbije i kada će ponovo doći, pogledajte u videu ispod.

Pročitajte i The Frajle se vraćaju u Niš nakon 9 godina: “Magičan koncert u Domu Vojske”.