U okviru obeležavanja 64. rođendana Pozorišta lutaka u Nišu , u sredu 29. juna u 19.30 biće izvedena i premijera predstave “Čarobnjak iz Oza” u režiji Nebojše Gromilića.

“Pisac romana “Čarobnjak iz Oza”, Frank Lajman Baum, želeo je da njegovo delo bude moderna bajka. Tako je i bilo te 1900, ali u međuvremenu ovo delo je postalo klasik, pa je sada nama, savremenim stvaraocima, dozvoljeno da ga interpretiramo na slobodniji način i učitavamo značenja našeg vremena. Tako je i u slučaju ove predstave: mi propitujemo teme prijateljstva, hrabrosti, mudrosti i ljubavi na način koji će biti blizak našoj mladoj publici. Zato verujemo da smo, uprkos malim odstupanjima od originala, ostali bliski nameri pisca originalnog dela: da napravimo modernu bajku”, rekla je dramaturg Milena Depolo.

Posle velikog nevremena, devojčica iz Kanzasa Doroti Gejl nađe se u nepoznatoj i dalekoj zemlji Oz, nastanjenoj raznim čudnovatim bićima, dobrim vešticama, ali i jednom opakom… Doroti očajnički želi da se vrati kući u Kanzas, a postoji samo jedna osoba koja u tome može da joj pomogne: Čarobnjak iz Oza, veliki i moćni… Na punu punom iskušenja i prepreka, Doroti sreće trojicu prijatelja – Strašila, Limenog Drvoseču i Lava, a svi znamo da je uz prijatelje lakše prevazići sve prepreke…

Premijera predstave Čarobnjak iz Oza
Foto: Pozorište lutaka Niš

Autorski tim i glumački ansambl: dramatizacija: Milena Depolo, režija, koreografija: Nebojša Gromilić, scenografija i kostim: Dušan Stanković i Dragana Breza, kompozitor: Aleksandar Srebrić ,video animacija: Srđan Miljković, Lektor: Nataša Ilić. Igraju: Dunja Petković (k.g.), Srđan Milјkovićm Toma Bibić, Davorin Dinić, Jelena Đorđević, Dejan Gocić, Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković Bilјana Radenković

Premijera: sreda, 29. jun, 19.30 , prva repriza: četvrtak, 30. jun, 18.00.

Broj telefona za rezervacije karata za prvu reprizu: 063 108 99 09. Rezervisane karte se preuzimaju najkasnije pola sata pre početka predstave.

Pročitajte i Predstava “Cigani lete u nebo” u Nišu ispraćena ovacijama i višeminutnim aplauzom.