Tradicionalno “Medijanino kulturno leto” trajaće dva dana (15. i 16. avgust) u Parku Svetog Save u Nišu, a prve večeri nastupiće niške Mambe i Željko Šašić dok je drugo veče rezervisano za Tropiko bend. Pored toga biće organizovana i zabava za mališane, radionice slikanja, izrade specijalnih bojanki, oslikavanje magnetića.

“Dvodnevni muzički program ovogodišnjeg “Medijaninog leta” počeće u utorak, 15. avgusta, u 20 sati, nastupom niških Mambi, dok će u nastavku programa od 21.30 posetioce svetosavskog parka zabavljati Željko Šašić. Druge večeri, koncertom Tropiko benda, od 21.30 sat, biće završena ova tradicionalna manifestacija, koja svake godine okuplja više hiljada građana Niša i gostiju”, kažu u GO Medijana.

Kako su dodli, prateća manifestacija ovogodišnjeg kulturnog leta u Medijani, je dečiji program, koji počinje u 18h i traje do 19h, a biće ispunjen radionicama slikanja i učenja starih zanata, kao što je heklanje nakita, origami, izrada specijalnih bojanki, oslikavanje magnetića. Svoje radove, mališani će moći da ponesu sa sobom.

Foto: GO Medijana

“Ovom prilikom, našim najmlađima biće deljene knjige, Zbornik radova sa 14. Medijaninog festivala Dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, a za posetioce, a posebno mame, kompanija „Avon“ pripremila je prigodne poklone”, istakli su.

Popularni “Medijana fest” u organizaciji najveće niške opštine svake godine tradicionalno okuplja više hiljada građana Niša i gostiju.

Besplatni koncerti koje Gradska opština Medijana poklanja građanima, deo su kulturne ponude Grada Niša i obeležje Svetosavskog parka u kojem tokom leta Nišlije provode veliki deo slobodnog vremena.

“Pozivamo građane da i ove godine budu u Svetosavskom parku”, rekli su u GO Medijana.

Pročitajte i Prostor bivše EI Niš postao oaza za mlade muzičare: Umetnicima nedostaje prostor i finansije.