Mladić iz Vranja, Danilo Čvorović, pronašao je novčanik pun para na autobuskoj stanici u Vranju i vratio ga vlasniku. U novčaniku su bila dokumenta starijeg čoveka, te se on nije nimalo dvoumio, već je odmah krenuo u potragu za njim.

“Ja sam krenuo do glavne autobuske stanice u Vranju da pošaljem neki paket za Leskovac. Dok sam čekao autobus seo sam na klupu i ugledao ispod klupe novčanik. Otvorio sam ga i video da nije mala suma novca unutra. Našao sam dokumenta vlasnika i odmah objavio na jednoj grupi na društvenoj mreži da sam pronašao novčanik i da tražim vlasnika”, rekao je Čvorović za SE serbianews.

On dodaje da se nijednog trenutka nije dvoumio šta da uradi i da je odmah znao da će novčanik sa novcem i dokumentima vratiti vlasniku.

“Javio mi se jedan čovek iz sela Poljanice, koji je prepoznao vlasnika i dao mi je broj telefona njegove supruge. Ja sam se čuo sa njima i našli smo se da im vratim novčanik. On je bio izuzetno zahvalan i srećan kada je saznao da je pronađen i da će mu biti vraćen”, rekao je Čvorović.

Danilo iz Vranja
Foto: Privatna arhiva

Čvorović, inače student Fakulteta za diplomatiju i bezbednost, kazao je da se radi o starijem čoveku koji je insistirao da ga “časti”.

“Deda Stanojko, koji ima 83 godine, bio je zaista presrećan i nije želeo da prihvati moje odbijanje kada je želeo da me časti. Na kraju sam prihvatio jer mislim da ne bi odustao”, kaže kroz smeh ovaj mladić.

Kako je dodao, znao je da ovom starijem gospodinu taj novac mnogo znači, ali bez obzira na to o kome se radilo on bi uvek postupio isto.

Pročitajte i Besplatan obrok za trudnice u restoranu gimnazijalke iz Niša.