Foto: Facebook Studentski kulturni centar Niš

Međunarodni studentski festival foklora održaće se u Nišu od 16. do 20. jula. Nastupiće ansambli iz osam zemalja. Raskošne narodne nošnje i tradicionalnu igru svojih zemalja predstaviće studenti iz Kolumbije, Grčke, Nemačke, Poljske, Češke, Čilea, Turske i Srbije.

Ovo je 16. po redu festival foklora koji se održava u Nišu u organizaciji Studentskog kulturnog centara Niš i Akademskog folklornog ansambla “Oro” SKC Niš.

Prve večeri će tradicionalno biti defile učesnika festivala u Obrenovićevoj ulici u Nišu gde će svi učesnici predstaviti građanima i građankama svoje tradicionalne nošnje. Nakon toga uslediće koncert na Letnjoj pozornici u Tvrđavi od 20: 30 časova.

“Dobro nam došli na 16. Međunarodni studentski festival folklora, koji organizuju Studentski kulturni centar Niš i Akademski folklorni ansambl “Oro” SKC Niš. Naš najrazigraniji festival počinje 16. jula, a ove godine nastupiće ansambli iz 8 zemalja širom sveta. Na otvaranju i zatvaranju sa nama će biti i naši prijatelji iz Nurdor Niš. Svi koji žele moći će da doniraju novac za unapređenje kvaliteta lečenja dece obolele od raka”, poručuju organizatori.

Foto: Facebook Studentski kulturni centar Niš

Svi koncerti su besplatni i ulaz je slobodan.

Pročitajte i Festival folklora: Sokobanja- Sokograd, igra star- igra mlad.